Sør Afrika – Cape Town

Da er tiden endelig inne, Guttetur med den nye “reisklubben guttaboyz” er godt i gang, og vi har allerede kost oss gløgg i hjel i moderbyen ved kapp det gode håp.

Etter en tur innom Bid Car rental for å hente bilen satt vi der klar for eventyr, jeg Emil (æresgjesten fra asker) , Geir (den ivrige ingeniør) og Nils Steinar (safari entusiasten, antroposofen, filosofen og apostelen) . Vi svingte nedover M62 til vår destinasjon i longstreet, backpacker hostellet Cat and Moose. Da mitt ærede følge hadde dempet sjokket over standarden en må forvente på hostell, var i klar for ablegøyer.

Med en dose flaks satt jeg mellom en Cape Town beboer og en Norsk reiseleder på vei nedover med South African Airways, og fikk lagt opp en hel reiserute de 6 dagene vi har her nede i kappbyen.

Vi startet turen vår med en kort tur nedom buldersbay, der en berømt pingivnkoloni henger på stranda til forundring og begeistring for både lokale og tilresiende. Pingvinene, blassert på ære og berrømmelse gjennomårtider, vagget i arrogant stødig gange mellom sand og pingvinegg, mens oss stakkerslige humane stod klemt sammen i store grupper på ustadige plankebroer for å ta de merkverdige dyrene i nærmere øyesyn.

Etter å ha plukket vekk pingivskit mellom tærne dro vi videre til Kapp det Gode håp, ett sted gamlefar hadde lest om i bøkene som barn, det nådesløset kappet som spiste skip og mannskap til frokost og spyttet ut plankerester, blod, tapte drømer og håpløse skjebner. Enn flokk ville og gale bavianer på veien ut mot kappet kunne ikke stoppe gutteklubben guttaboys, og med ett var vi endelig der. Kappet var mildere enn først antatt, vakre hvite strender, bratte klipper og krappe svinger, fantastisk utsikt og kald isahavsbris direkte fra antarktisk noen nautiske mil sør for oss.

Første dagen var stor suksess og glade og fornøyde tullet vi oss en stor shake, en royal burger på royaleatery, samt en knusende runde kort, der presidenten ble alle andre enn de andre som var med på reisen.

De neste dagene har vi nytt Cape town, ridd på en stuts på Cape Town Ostrich Farm, klappet geparder i Cheeta outreach, sittet på kanten av stup ved Lions head og tatt en kabelbane og nytt den fantastiske utsikten fra 1067 høye table mountain.

Vår plan om haidykking ble lagt på is da det var fullbooket, som trøst tok vi en svingom nedom nærmeste selkoloni, ingen hai men mye sel, gøy det også.

Vi sitter nå på flyplassen.

Om 3 timer er vi Johannesburg. Klar for nye eventyr. Personlig var jeg bekymret for hvordan komme inn i krugerparken, for er det greit å ta med elefanter INN i parken? Emil sjekket opp i at Ba fikk slippe inn, før det med ett meldte seg nye bekymringer. Emil påpeker at problemet er kanskje ikke å komme seg inn, men hvordan ta med elfanter ut av krugerparken? Og hva med om Ba ser en flokk og bestemmer seg for å “roam free” over de store slettene, hvordan håndtere vi det? Om noen har noen tips meld ASAP, vi ankommer kruger om 2 dager.

 

 

 

 

About olavbergen

psykolog i bergen? : http://www.psykolog-bergen.no
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Sør Afrika – Cape Town

  1. Tarjei says:

    Liker ikke helt at du redefinerer hvem som danner Reiseklubben Gyttaboyz. Men om de lever opp til statuttene får det være greit. Gjorde de det? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s