Colombia

Da jeg som vanlig lider av jetlag, så kan jeg skrive blogg mens de andre ligger og snorker.  Det er kun 6 timers forskjell i tid, men det er plenty for å sette døgnrytmene i denne karen ute av spill for noen uker.

Vårt første møte med Colombia var Bogòta. Hovedstaden i dette landet er akkurat som den stereotypiske klisjeen en klistrer på fjellhovedstader i Sør-Amerika. Altså ganske vanskelig å beskrive. Første dagen dro vi på en sightseeing tur med sykler, der vi ble guidet gjennom hovedstadens små og litt større attraksjoner. Vi fikk under denne turen se at sikkerhetsproblematikken i Colombia ikke er så aller verst, for eksempel da en kar som stjal en bagg la på sprang kom det på sekunder en haug med politi utfra intet og hentet inn mannen. Og da undertegnede selv opplevde å bli angrepet av forvirret sjel skjedde det samme. Sånn sett kan vi si at vi føler oss relativt passet på i Colombia. Elles så fikk vi en god innføring i landets historie og hovestadens nabolag, vi var også innom en kaffefabrikk der Jostein fort konstanterte at Colombia har kanskje verdens beste kaffe. Korreandersuppe til frokost er derimot ikke hva jeg vil kalle trygg frokost.

Alt i alt så er Bogota en helt OK by, men palmesus og sjørbrus i karribien fristet mer og vi har nå annkommet Cartagena, en by bygget i kolonistil i Colombias nordkyst.

About olavbergen

psykolog i bergen? : http://www.psykolog-bergen.no
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Colombia

  1. gamlingene i Lunde says:

    godt å høre at du har kommet godt fram og begynt å oppleve ting. Gleder meg til at det kommer bilder. Selv om det er mye politi, så er mamsen klar på at du må passe på

  2. Krististav@icloud.com says:

    Palmesus bytter vi ut med vår, blomster satt ut i krukker og små kryp som er umulig å treffe med skoen som vil trykke de flate 🐜🐞 Å nei, det var igår det. Idag er snøen tilbake…og mer lover de i natt. Kos dere😰 i varmen, godt å høre fra dere. Og om dere ikke tenker på det selv….ta vare på hverandre☺️ Nyt opplevelsene men vær forsiktige. ( det tenkte dere vel ikke selv) Og Olav, er ikke betryggende å høre om hele to episoder hvor politi må gripe inn…bare så du vet😒 Klem fra de gamle i Lunde…

  3. Krististav@icloud.com says:

    Fjellflørt er over, blikket fra Harald før ting ble avslørt røpet han…spent på fortsettelsen😍

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s