På ukjent territorium

Jeg har alltid hatt en liten drøm om å reise til Spanias Madrid, det har liksom alltid virket så isolert og utilgjengelig, selv om det i praksis bare er en liten flytur unna.

På vårt hotell i Gran Via, hovedgaten som skjærer Madrid sentrum i 2, skal vi bo i tre netter før vi ankommer vår egentlige destinasjon, Cuenca.
Vår første del av turen kan vel oppsumeres slik : me encanta Madrid.
Madrid er en yrende levende by, med koslige gater og områder, spennede museum, som det verdensberømte museet Prado, samt mye god mat. Også er de yrende gatene fylt opp med tapasbarer.
For de som ikke vet det, er tapas noe en får med drikken. På El Tigre betalte vi 2,5 euro for en øl, og fikk et fat med tapas nok til å mette en liten familie. Tapas betyr i følge ryktene å dekke til, der en i eldre dager brukte en brødskive som et lokk over glasset med drikke for å forhindre en invasjon av fluer. Med tiden begynte en å legge pålegg på skiven og tapasen var født.

Etter noen herlige dager i Madrid møtte vi resten av gjengen på flyplassen for å busse ned til Cuenca.
Cuenca er kjent for hus bygget helt på kanten av et liten dal, og husene er bygd så langt ut at det ser ut til at de klamrer seg til kanten av stupet, derav navnet de hengende hus i Cuenca.
Vi bodde på en Pamadore, et tidligere nedlagt kloster som hadde en helt egen sjarm og stemning, i midten er det et slags Atrium der en kan ta seg et glass vin etter middagen. Jeg og Marianne var heldige og fikk Pamadorens suite, med et stort boblebad som ble flittig brukt.
Denne Paradoren var faktisk her Spanias kronprins og kronprinsesse tilbragte sin hvetbrødsdager etter bryllupet, så kanskje de var suitens siste gjester…. hvem vet.

Vårt mål var altså Cuenca, og nærmere bestemt CuencaSeminaret av Almagroforeningen. Dette seminaret har psykologer / psykiatere som deltagere, der hovedvekten har en knytning til dynamiske og psykoanalytiske teorier. Derav overskriften. For en MCT terapeut som meg selv så er slike tanker noe fremmed grunn, men derav viktigere og møte opp for ny impulser.
Kurset varte i fire dager med foredrag hovedsakelig mot tilknytning, relasjonstraumer og utvilingspsykologiske teorier. Dagene startet kl 10, og kl 14 var det fireretters middag med noen glass vin før ettermiddagsøkten. Om kvelden danset vi Flamenco, spiste tapas, drakk vin og jobbet oss gjennom dagens nevroser.

Vi kommer nok tilbake neste år.

Nye bilder er lagt ut på siden vår, denne gangen er alle tatt med mobiltelefonen, bildene som er lagt ut er dessverre av svært lav kvalitet, da jeg tok på feil innstilling og fullkvalitetsbildene ikke ble tatt med.
https://www.flickr.com/photos/olavstavsholt/

About olavbergen

psykolog i bergen? : http://www.psykolog-bergen.no
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s