Roma

 

En kort flytur fra Dubrovnik og vi er i Roma. Vueling , ett billigselskap, flyr oss over dammen for en slikk og ingenting. Men som andre lavprisselskap (tenker på Norwegian ja), så må en legge inn en obligatorisk forsinkelse på veien. Turen føltes midlertidig raskere da vi kunne sitte på flyet sammen med italienere med samme erfaring som oss,  og spre eder og galle over de sure kroaterne. 

I Roma Bor vi I Travtevere. Hotellet er Voi Donna Camilla Savelli Hotel. Et tidligere nedlagt kloster og ett svært sjarmerende og vakkert hotell. Området Trastevere føles som det Italia en tenker seg når klisjene trer frem, trange smale gater, sengetøy til tørk ut gamle trevindu i jordfarga hus,  fortatuscafeer og små piazaer, hvert hjørne selger hjemmelaget Gelatio. Og har du ikke smakt Italiensk is, har du gått glipp av et av livets høydepunkt. Uansett om du er på en flott restaurant, eller på en gelateria i Norge eller hvilketsomhelst land i verden, så smaker ikke isen som den ekte italienske hjemmelagde. Og jeg skjønner det virkelig ikke, hvor vanskelig kan det være å lage god is. Tips: for å vite at det er en gelateria med virkelig god is, be om smaksprøve på Pistacchio, den er nesten umulig å fake og du skiller fort ut klinten fra hveten. 

En tur innom Phantom, men ellers ingen sights i Roma denne gangen, før vi tok et supertog til Fireneze og så mot Siena for å møte Odd, Tarjei, Tone og Ida. Nå er vi fremme og bor vakkert til i Toscana, omringet av vindrueranker, solskikkefarmer og Tocansk kulturlandskap. 

 

About olavbergen

psykolog i bergen? : http://www.psykolog-bergen.no
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Roma

  1. Gamlingene i Lunde says:

    Hei på dere.
    Kjekt å lese bloggen, og ikkjeminsy bildene. Du har sans for gode motiver og må ha et fantastisk godt kamera. Ha det godt, hils de andre. Vi gleder oss til å reise nedover om litt over ei veke.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s