… tørre tær i vått vær…

Vi har flere planer. Plan 1: Bade. Plan 2: spise. Plan 3: paraplydrinker. Konklusjon Budva. Resultat: hørselskader, leverskader, feber, fedme, vann i nesa og tette ører.

Budva er vel det en kan kalle Montenegros Aya Napa. Stranden er ikke noe å smelle beina i taket for, sneipete strand der vi ruller over russiske bleikfeite lår hvorhenn vi snur oss. Men det går båter fra vårt hotell til Hawai. Flaks. Ikke den ekte Hawai, men likevel en vakker øy, turkist hav, rolig bølgebrus og sjøbris. En liten bar med loungemusikk, kalde øl og palmeblad-parasoller. Det rolige edens hage går over en eksplosjon av desibel overgrep og ørevoldekt når solen går ned. Glem å sov før 01, lydnivået overskrider så mange norske helse-miljø-sikkerhet-lover som går ann å brytes.

Den høye lyden matcher likevel de lokale heltene: Montenegrianere er ikke særs vennlige mennesker, de er som kroatere, surpomper men de har likevel aldri et smil på lur.

Vi lurer fælt på hvor neste reisemål skal føre oss, og når terningene er kastet faller valget på Albania. Bad mistake. Arg, en dag i livet vi ikke får tilbake. Men du verden for et vakkert land, høye fjell, grønne sletter, blått hav, koselige landsbyer…. tilogmed koselige mennesker. Men note to self: aldri reise i August, overnatting er umulig å finne. Likevel vårt mål, en «liten badeby», var et kaldt gufs fra fortiden.

Heldigvis var det relativt billig: greide vi å bruke opp 50 euro? Nei?, men vi prøvde: 2 kuler italiensk is på hver. Ikke Merkbart. Middag for 2 med drikke. Nok mat til at gatebarna som stod utenfor fikk knabbet med seg noen pizzastykker også. Men tømte det 50lappen? Nei. Is?, 4 pakker tyggis, kjeks, potetgull. En pakke røyk? Nei vi får vel nesten ta fire. Hmmm får fylle opp bilen med bensin etter to dagers kjøring. Nesten i mål. Fremdeles noe igjen. Jaja da har vi litt til sparegrisen.

Ved grensen ble vi også minnet på at dette var et land som har hatt kortere tid til å stable seg på beina etter alle vanskelighetene på Balkan, enn naboene. Bilen ble overfalt av tiggere som hamret løs på vinduet, og et av barna hang seg fast på taket når vi kjørte videre uten noe ønske om å slippe. Vi vurderte en periode og la sentripetalakselrasjonen ta hånd om jobben, men hun slapp da etterhvert.

Vi dro så tilbake til Sveti Stefan i Montenegro, en rolig vakker landsby, med utsikt over den lille landsbyen/øyen Sveti Stefan og adriaterhavet. En liten kirke på toppen av et fjell var ett fristende solnedgangsmål. Men eieren av vertshuset, Piotrzek, riste på hodet, og ga tydelig signaler at dit når en ikke på en dagsvandring. Det kunne vi tydeligvis bare glemme lyste det ut av de bestemte øyene og den stramme geipen. Men vi bare peiset på gjennom kratt, rullesteiner, støv og tornebusker, nordmenn trenger da ingen vei når vi har bein? Etter en drøy time satt Piotrzek med kaffen i halsen og kunne ikke hoste ut nok ganger, hvordan vi hadde satt en ny Guniess WORLD RECORD!. Vel vitende om at vi er nybakte verdensrekordholdere kunne vi åpne en flaske med Rosè på balkongen og bekymret være vitne til 4 tornadoer (eller retter sagt skypumper) rulle ute på det nå mørkeblå regntunge havet og nær sluke en fiskebåt, som til sammenligning med skypumpa så ut som en liten pinne.

Anbefalinger fra Montenegro:

Bo: Bo minst en natt i Kotor, en vakker gammel by innerst i en fjord med gode restauranter, forvekslende likt Landskap som Norge, men ingen strand. Budva: fin gammelby, mye fest for de som setter pris på det. Sveti Stefan: rolig og avslappende, hyggelig strand. Vi bodde på et kjempe fint leilighetshotell men husker ikke navnet 😦

Spis: Ingen spesielt gode matopplevelser, men maten var helt på det jevne.

Men nå er Balkan over, ingen beats funnet, men det tar vi igjen senere. Roma, Trastevere , Pistaccio Gelatio på Phantom og Toscana står for tur. I Toscana møter vi Odd, Tone, Ida og Tarjei som har kjørt lydløst gjennom Europa med hver sin Tesla.

About olavbergen

psykolog i bergen? : http://www.psykolog-bergen.no
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to … tørre tær i vått vær…

  1. Muldern says:

    GOdt å høre dere trivst!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s