sol ned – sol opp

Der var tiden inne. Endelig kan jeg og Marianne pakke snippesekken og vende snuten dit solen alltid skinner. Du gjettet riktig, vi snakker om syden.

Etter et par turistvask, noen spydige stress-kommentarer og sleivspark sendt veggimellom i ly av Bergens dryppene kraner, så vi frem mot europas Shangri La («def: hvorhen vi på enhver tid er når vi ikke er der vi var før vi dro»)

I Dubrovnik fikk vi et vakkert gjensyn med en svært vakker bil og gammel venn. En Toyota, og en helt ny en også. Selv om øyekroken fylte seg med vann over å sitte i noe så vakkert, trafikksikkert og lydløst , sømløst velgfungerende gjennomsmurt japansk maskineri (der varme drømmer minner oss om en tid der Toyota Corolla var en del av vår familie), så holdt vi oss sømmelig på veien. Fordi: trafikken i Balkan er faktisk ikke så værst, det er fullt av biler overalt, mennesker i veien, kriker, kroker, svinger og floker, men, det er helt kurant å kjøre bil.

Da vi ruller inn mot Dubrovnik ser vi solen glinse over røde / brune takstein, hyggelige vertshus og uterestauranter i gatene , gatemusikanter, skeive palmer og adriaterhavet glinsende med turkisblått vann. Hotel Samarian er ikke noe å skryte av, men de kan likevel diske opp med en iskald tappet øl servert under tunge kastanjetre, men en sval varm, fuktig bris som kun syden greier å mane fram.

En kort natt – så feier vi rett videre til vår egentlige feriedestinsjon, Montenegro.

About olavbergen

psykolog i bergen? : http://www.psykolog-bergen.no
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s