….. gass gass gass……

Siden jeg ikke var lenge nok i jegerkompaniet til å bli utsatt for CS – gass, så var ikke jeg, som Harald, trent opp til å kjøpe øl i en bar mens tårene spruter ut av øynene. En lockdown på baren pga opptøyer og politi med køller løpende utenfor, endte opp som et lite gasskammer da gassgranater trillet utenfor inngangsdøren. Midt på Taksim er ikke stedet å oppholde seg når tusenvis av tyrkere samler krefter mot godt armert politi.

Ja, vi er Istanbul.

Hotellet vårt er ok, utsikt mot både øst og vest (nord og sør), men dyrt , forferdelig dyrt for det vi faktisk får igjen, som er svært lite. Men vi bor sånn passe sentralt tror vi, fortauscafeer og kebab sjapper på hvert hjørne, gangavstand til Haga Sopia og Grand Bazar. Vi bedrev gårsdagen med tusling rundt i smitt og smau, gnome langsetter kanalen , og dra oss i parken. God mat spiste vi også, men prisene her satt til turistnivå overalt.

Siste dagen i Tel Aviv forøkte vi på en ta en jafs av Tel Aviv by night. Marianne har peppret ørene mine med dette daglig siden vi landet i Israel, men dyssosial og lat som jeg er, gikk ikke beskjeden videre. Jeg trivdes best på en gatecafe og sitte å skravle utover natta, dermed var det ingen motivasjon for å videreformidle en håreisende og opprørende beskjed om at vi skal ture videre på clubbing. Men siste kvelden så gjorde vi da det. Flott var det, stor nattklubb, mye folk, bra musikk, samme køssystem: alle står i ring rundt inngangen og hoier, vakter holder alle på avstand mens en dame går rundt og plukker ut enkelt individer som er “verdige”. Heldigvis ble Marianne plukket ut med en gang, og dermed fikk resten av oss innpass.

Nå er reisen vår snart over, Marianne vender snuten hjem i overimorgen og jeg reiser til Manchester på kurs med Adrian Wells. Litt oppdatert må jeg være til privatpraksisen som psykolog i Bergen. 

About olavbergen

psykolog i bergen? : http://www.psykolog-bergen.no
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s