1 ape + 1 ape = 2 aper

Link til JApaN -bilder: http://www.flickr.com/photos/olavstavsholt/

Vi har nå forsøkt oss på Tokyo By Night. Vi har her hatt et spesielt fokus på å komme nærmere disse mystiske Japanerene. Blir de, som nordmenn, lystige mennesker med munndiarè så fort de får tyllet i seg litt sake?

Vi startet på en god japansk restaurant, der vi tippet oss frem til hver vår matrett – “yes, I want the food behind that symbol, arigato!” – ” I cant smoke outside? Okay I have to smoke inside where you make food so I can posion all the rest of the guest and fill your kitchen with bad smell, okay “- Japan logikk

Vi gikk deretter til en kjeller med et utmerket utvalg av tequila – her ble vi kjent med de både foran og bak baren, og fikk både gratis drinker og telefonnummer til vår forestående reise til Iran. Hyggelig – men, de fleste vi møtte var enten innflyttet til Japan, eller Japanere med blandet opphav – aller helst vil vi møte ekte vare.

Ute på gaten så vi noen svært ustødige og høylytte japanere, vi la oss tett på dem og forsøkte å finne ut hva som var så morsomt og hvor de skulle. I heisen opp til en eller annen bygning ble vi fersket og de lurte på hva egentlig vi skulle – “vi bare følger etter dere” sa  vi, og endte opp i lukket selskap på en karaoke – ettellerannet rart noe men japansk –  der òg fikk vi påspandert drikke, men så ble vi plutselig vist ut av lokalet. Det kan være ulike grunner til dette:

a) japanerne synes det var flaut at de var så dårlige til å synge

b) Japanerne var redd for at Marianne skulle gjør dem midlertid døv, og såg med bekymring på hvordan hun fort grep rundt mikrofonen og trimmet stemmebånda

c) Japanerene var redd for at den vakre stemmen til Marianne ville sette dem i et dårlig lys, og dermed stjele japanerenes suverenitet på utmerket karaoke utførelse.

Resten av kvelden hang vi med en gjeng venezuelanere som feiret at Hugo Chavez er død. Fra her og ut ble det så mye drinker at vi tok til vettet og fant en taxi hjem.

Dommen: Tokyo er svært livlig om natten, selv kl 05 når vi dro hjem, var byen fult av liv og de fleste stedene var åpne. Japanere er mer imøtekommende etter noen runder med sake  – men fortsatt rare som to dråper fisk, ambivalente i forbigående tilfeldige relasjoner, og har flere komplekser knyttet til karaoke. 

Idag har vi reist på utflukt til Nagano (noen som husker OL 98?) og vi har også oppsøkt en type aper som er såpass rare at det bader i varme kilder for å unngå den kalde vinterkulda og snøen … smart… men ikke så smarte som oss som hadde tatt på oss varme klær – enda smartere – men vi er jo ikke apekatter.

Japan not-fun fact: I japan snur de karta opp ned, slik at Nord peker ned og Sør peker oppover – slik blir de allerede komplett uforståelige karta til helt uforståelige makkverk av noen oppslagsverk.  Nord ligger altså i sør og sør ligger i nord, øst i vest og vest i øst.

En dag igjen i Tokyo og i morgen står det sentrale fiskemarkedet for tur, litt kort tid for stor by: storbyområdet dekker, om jeg ikke husker feil, ca 37 millioner innbyggere og er verdens største kosmopolitan erea – men vi kommer nok tilbake en gang…….

About olavbergen

psykolog i bergen? : http://www.psykolog-bergen.no
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s