Tokyo

Da var vi endelig på Laaangweekend i Tokyo – the land of the brave eller noe sånt.

Vi har med om og menn navigert oss gjennom laberynter med små søte tegn som står både oppned sidelengs og baklengs. Helt klin umulig å forstå seg på, uansett hvor mye vi klør oss i hodet, gjør øynene trill runde og grynter som ville aper sluppet ut fra et skandinavisk fengsel.

Men hotellet kom vi til, og det har vært helt topp : Hotel Capitol Tokyu – 5 stjerner men lite sjarm. De ansatte bukker skraper og bukker igjen. Det er nesten ubehagelig å spør om hjelp, fordi de hjelper så mye at du blir bekymret for at de løfter deg opp på en gullstol mens de hyller deg med små japanske dikt og kaster kirsebærtre blomster over deg…. For kirsebærtre er det mye av her, og de er i full blomst , vi har lagt ut noen bilder av de.  Vi bor i 20 etasje, på det fineste hotellrommet vi har bodd på hittil, med en legendarisk utsikt.

Hotellet har et flott spa og basseng som Marianne har siklet over en stund, men hva tror du skjer med stakkaren da hun skal dyppe sine kalde tær i Jacuzien? Jo hun får beskjed om at tattiser er ekkelt – så ekkelt at hun får komme seg ut av bassenget. Så Marianne har svømme / bade forbud mens jeg ligger og deiger meg i boblene og nyter utsikten over nattehimmelen.

Men et lite hull i drømmen – en kan ikke røyke utendør i Tokyo. Du får 300 kr i bot. Du kan røyke inne, men der er det så mye røyk at Marianne får hosteanfall og hodepine. Men jeg røyker inne, eller i små bur ute på gaten. Der står jeg tett i tett med andre utstøtte fra samfunnet, mens vaktene hyler om du beveger deg utenfor burets hvite sperregrenser. Der i den levende skorsteinene koser vi oss skikkelig mens vi glor på hverandre. Vi snakker ikke, japanere liker ikke å snakke ser det ut som.

Byen er overveldende stor og vi trenger fortsatt mye tid på å la inntrykkene sige langsomt inn, vi har allerde tatt en liten bit av byen og liker smaken, men skal nå snart gjøre et mageplask når vi skal sprette boblevin og se hva byen virkelig har å by på.

About olavbergen

psykolog i bergen? : http://www.psykolog-bergen.no
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Tokyo

 1. Jostein says:

  Ha en fin tur i Tokyo!

 2. olavbergen says:

  takk det har vi, uten å nevne det åpenbare så savner vi selvføgelig deg her 🙂

 3. Tone og Odd says:

  Haha ..bra skildret, nesten så vi følte at vi var der en liten stund:-) stakkars Marianne….føler virkelig med henne som ikke får badet….ikkje greit:-( kos dere videre!!! Klem fra påskefjellet.

  • olavbergen says:

   nei hun har det vondt , det var et slag i mellomgulvet det der. But its Japanese Culture som de sier det her. hehe, kos dere videre i snøen – vi skal snart kikke på snøaper som hopper opp og ned.

 4. Tarjei says:

  Det går vel an å få dekket tattisen på et vis? Oppsøke en sminkør med ekstrem sterk sminke som holder i vann? Kjipt høres det nå i hvert fall ut. Men godt du kan kose deg i boblebadet da. Kos dere videre!

  • olavbergen says:

   Det går også ann og finne en skalpell og bare få fjernet makkverket. Men så kan du ikke nyte alkohol når du går på antibiotika så da er du like langt…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s