Thailand – Burma

Der fungerer internett igjen, jeg skal ta en kort oppsumering av turen saa langt.

Thailand: Thaier, Thaimat, Thaimassasje, Thai ol, titt – thai, thai-taxi: Thaitaxiene har funnet paa en genial oppfinnelse, de har faat seg sitt eget lille TV som er plassert ved rattet, naa kan de se paa film mens de kjorer bil, ganske enkelt genialt. Taxisjoforen vaar lo hoyt da taxien i nabobilen seilet inn i lastebilen foran pga glatt veibane, og han lo enda hoyere da han sidelengs glei mot sin egen lastebil og klarte aa stoppe noen cm fra bilen. Thaier vet hvordan de kan more seg.  (ps vi gav beskjed om aa endre kjorestil da han kjorte inn paa motorveien. )

Yangon: Yangon , den tideligere hovedstaden i Burma, levde opp til forvetningene. Fullt av templer, burmesere, bilder av the lady og en desj indisk kaos. Inntrykket saa langt var godt, burmesere er ett hyggelig folkeslag, som alltid har ett smil paa lur.

Ihla lake: Denne innsjoen var ett facinerende sted og en av hoydepunktene totalt sett av alle turene vi har hatt. Paa grunn av at Burma har vert et svert lukket land faar vi et glimt av hvordan ting er, og alltid har vert, for masseturismens inntog. Innsjoen bestar av en rekke flytende oyer, som de lokale bor paa aa dyrker maten paa, og en rekke kanaler og spennede byer med markeder der de ulike folkegruppene selger sine spesialiteter.

Bagan: Vi er naa kommet til Bagan, tusenvis av templer stikker sine spir over jungelen (visstnok ca 6000 i Bagan). Skal skrive mer om dette senere.

Alt i alt er vi straalende fornoyd med turen saa langt, nye inntrykk og opplevelser hver dag.  Vi har forsokt aa komme paa internett mange ganger men det har gaat saa sent at dette har vert en umulighet, jeg har kun greid a skrive paa tittellinjen og ikke i bloggen. Vi legger ut bilder i Thiland der nettet er mer stabilt, pga 40 graders varme saa ligger det en dis over landskapet som dekker til sola konstant noe som gir hodeverk til 4 hobbyfotografer.

About olavbergen

psykolog i bergen? : http://www.psykolog-bergen.no
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Thailand – Burma

 1. marianne says:

  Smelter av beskrivelsene fra Burma! Ser virkelig for meg at dere har det som plommen i egget nå:) Håper du klarer å fange opp alt det spennende og vakre du opplever med den nye diamanten du har med deg på turen. Og, at du ikke mister denne dyrbare skatten, noe du selvfølgelig mest sannsynlig ikke kommer til å gjøre ved en tilfeldighet, eller en glipp eller dupp i havet. Nei, stoler på at du passer godt på minnekort, lader og kamera. Jada, nå har jeg fått mast fra meg om det. Du kan velge å se bort fra det.

  Ellers kan jeg berette om et særdeles spektakulært påskevær på Haugalandet med snøbyger, sol og snøstorm i intervaller på 3×20 etapper fortløpende gjennom dagen. For oss bønder og fiskere på vestlandet fikk vi virkelig en smak av noe som minner om høyfjellet og alt det innebærer. Og vips, var alt borte.

  Ønsker dere fortsatt nydelige dager.

  Gode påskeklemmer fra Marianne og svigerfamilie

 2. olavbergen says:

  Jeg skal forsoke aa passe p[ minnekortet ja, men kan ikke love at jeg greier det, og som sagt saa er bildene veldig blasse, disen gjor at solen forsvinner men etterlater seg et hvitt lys over alt og alle, dvs at farger forsvinner og det blir veldig mye feil i eksponeringen saa jaja .
  Saa bra at dere faar bittelittepaaskefjellesteming da, er det noe du onsker det herfra, det er mye suivnirer og slikt her men du liker jo ofte ikke saanne ting saa blir litt usikker. hils familien.

 3. marianne says:

  Ønsker meg ingenting som helst! Ikke kjøp noe! Savner deg faktisk utrolig mye så det er mer enn nok å se deg igjen:) Når drar dere til Thailand? Hvor skal dere? Hold dere unna Yala i sør, har vært flere bomber der hvis dere ikke har fått det med dere. Ha det hyggelig videre!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s