Jerusalem

Jeg tror jeg så han. Han satt der å gliste og flekket tenner til meg. Jeg aner ikke hva han ville, men jeg følte han var -up too no good- . Så kjøpte vi juice, deretter så vi han ikke lenger. På min venstre side, da vi satt og ventet på bussholdeplassen, stod det en koffert. Tilsynelatende uten eier. Mye roping, hoing og vifting, ikke aner vi hva de sier, vi kan ikke hebraisk. Deretter blir vi skyflet ut som en flokk sauer. Millitæret omringer bussholdeplassen og rykker inn. To smell, så blir vi sluppet inn igjen. Den sprengte kofferten fortalte meg at det er en dårlig ide å legge fra seg baggasjen i Israel.

Da vi skulle inn på et lite marked utenfor bussterminalen fikk vi også vite at vi ikke kunne ta med pistolene våres inn på markedet, en beskjed vi noterer bak øret neste gang vi skal på shopping. På bussen derimot er det tydeligvis ok med våpen, der går folk med pistol i baklomma, av alle steder, jeg tør ikke ha lommeboka mi i baklomma engang.

Vi gjorde det. Vi har siklet på det så lenge. Etter å ha tatt en kikk på websiden sjekket vi inn på Movenpick tala bay spa og resort. Ett femstjernes luksushotell. Rommet lå vendt ut mot havet og det enorme bassengområdet (som består av en rekke basseng, jacuzier, barer, og det beste av alt, solstolene er plassert ute i bassenget, så du kan ligge der og dyppe tærne når du blir grillet I solen). Vi valgte delux rom. Det inkluderte blant annet en sofagruppe samt en gratis minibar. På kvelden bestilte vi romservice, der vi fikk trillet inn midag, drikke, til og med røyk, inn på et bord som ble fint dandert på terassen med duk og roser. Siden det var lavsesong kostet overnattingen 700, bare frokost buffeen var verdt prisen.

Kirkeklokkene, de forferdelige kirkeklokkene. Fra vår verenda ser vi 17 kirkespir, og de trekker i klokkene til enhver tid. Heldigvis har vi fått oss ørepropper. Blandet med minarettene er det et salig bråk. Vi er nå altså i Jerusalem.

About olavbergen

psykolog i bergen? : http://www.psykolog-bergen.no
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Jerusalem

 1. Mamma og pappa til Olav. Svigerforeldrene til Marianne. says:

  Nå er det på tide å komme seg hjem. Du skrev på melding at det slettes ikke er farlig i Jerusalem. Åja, tror som Hildegunn at det er røverhistorier ispedd en liten dæsj sannhet dere kommer til å utveklse når dere kommer hjem. Om alt er sant som du skriver kommer jeg til å nekte dere å reise igjen. Har jo myndighet til det. Som mamma. Og gammel dame. På tirsdag er jeg innvitert til seniorkurs. Skal lære å ta makta tilbake fra de unge. Eller kanskje det var om pensjonordningene…
  Sommeren i Norge er i full igang. Den startet på torsdag og slutter mandag.
  Flott på hytta nå, langtur idag, Skornetten og hele runden rundt. Møtte Jostein på hytta deres, han var ute etter å finne olje. Og lang plast som en hånd/arm passer inni. Skulle ha eksamen og som dyrlegestudent tenkte han at han kanskje fikk ku som oppgave. Skulle øve. På en ku. Derav oljen.
  Gleder oss veldig veldig til dere kommer hjem. Savner dere veldig!

  • olavbergen says:

   hehe morsomt, bra at jostein er ivrig student.
   Nei altså, de ville nå gjort det samme med en ukjent ikke-hentet koffert over hele verden, også på norske flyplasser, det er ingen fare. Gleder oss til å se dere igjen, så skal vi fortelle både dere og Hildegunn flere røverhistorier.

 2. hildegunn says:

  Kan glede dere til å komne på hytta. Var der igår, blitt kjempefint. God tur hjem:-)

  • olavbergen says:

   Det høres bra ut, og vi gleder oss til skaldyrfest selv om jeg (olav) ikke akkurat liker den slags vestlandsmat, men jeg kan vel lære å like jeg og.

 3. PålM says:

  Hallo der dere!
  Når dere kommer til Tel-Aviv må dere gå og spise verdens beste hummus. Den er sabla god. Skal sende veibeskrivelse på epost-post. Hilser fra Kjell U.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s