Gratulerer med dagen

Endelig 17 mai. , dagen alle har gledet seg til ett helt aar. I Bergen forflytter vel paraplyene (neida alltid sol 17.mai) seg i flokk mellom gatene for aa hore de herlige rytmene fra buekorpsenes myke trommer  (Jeg er faktisk en av de sjeldene som liker buekorps). Hmmm… ogsaa 17 mai lunch, eller frokost eller hvaeniallverden en onsker aa spise, det savner vi.

Naa har det seg saan at vi har kommet til en av disse veiskillene i livet, en tid da en maa ta et valg, og der det valget muligens vil eksludere det andre. En muligens  irreversibel prosess, der en kan ende opp med aa angre dypt, eller aldri se seg tilbake.  Saa: Skal jeg velge nypresset appelsinjuice eller milkshake til frokost? Heldigvis kan dette dilemma loses enkelt ved aa ta en Ole Brum, ja takk begge deler! (…nei beklager naa sier marianne at det blir litt mye tull her…) . Uansett jeg vil bare illustrere vaare daglige problemer.

Vi har funnet oss en liten Oase ved rodehavet, med usikt over Egypt, Israel og Saudi Arabia. Vi har havnet paa et helt fantastisk sted, der vi bor i en liten hytte/bungalow, ved et veldig fint badebasseng og en rekke sittegrupper under beduintelt der en kan nyte kveldene med en shisha og en nypresset juice. Paa dagen kan vi tusle ned paa stranda og svomme ut til en av verdens beste korallrev. Den japanske hagen (som de kaller det) er ett fantastisk korallomrade, der en lett kan svomme seg vill i de mange korrallkoridorene okkupert av blendene vakre fisk og fargerike koraller. Puhh! det var godt aa komme vekk fra forferdelige Aqaba, usj.

Idag skal vi tilbringe dagen paa solsenger (de beste noensinne ifolge marianne) aa gjore vaart beste med aa lere vekk “ja vi elsker” til tilfeldige (uheldige) forbipasserende.

Haaper alle nyter dagen, skulle gjerne vert hjemme aa feire med dere, vi faar ta det igjen neste aar!

About olavbergen

psykolog i bergen? : http://www.psykolog-bergen.no
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to Gratulerer med dagen

 1. mamma og pappa til Olav says:

  Høres bra ut å feire 17 mai på samme måte som en feirer 16 mai, 18 mai og for den saks skyld 13 april. En dag som alle andre – en idè å feire alle dager egentlig – og kan en gjøre det på en solseng er vel ikke det så dumt.. Norsk 17 mai feiring vil dere få mange av så samle minner og ta de fram når dere blir gamle, gnikk og gni på de og minnes 17 mai på en solseng – når den tid kommer at minner fra eldre tider blir mer levende og virkelig enn det som skjer her og nå.
  Vi er ikke der. 17 mai feires med gudstjeneste, se på tog, lunsj på Bø hotell og fest på Solhaug. Pappa skal lede og jeg hjelper med kaffekoking, servering og oppvask. Fullt hus, prosesjon med bunadskledde damer, bløtkake, sang og litt til. Tradison er viktig, høgtidlig og fint.
  Ha en fin 17 mai dere to, ser dere snart!

  • olav says:

   Ja, vi nyter naa og feire 17.mai her ogsaa, men vi synes det blir sjeldnere mellom hver gang vi faar oppleve 17.mai, ifjor var i Barcelona, iforfjor var vi i Portugal, aaret for husker jeg ikke, og neste aar vet jeg ikke. Glad for at dere koser dere hjemme, men jeg synes ikke du skal vaske for mye tallerkner paa 17.mai, kjop en champagne dere kan sprette etter festen 🙂 Ser ihverfall dere har annet program enn da vi var smaa, men skjonner jo at aa tilbringe timer ved fiskedammen kanskje ikke er like morro mer, og det hadde jo strengt tatt sett rart ut om du og pappa hadde hengt rundt barnelekene hele dagen :)`

 2. Tarjei says:

  I dag har vi hatt en aldeles nydelig dag. Vært utenfor slottet og forgjeves sett etter kongen. Men til vår overraskelse står han ikke der hele dagen og vinker, så ingen konge var å se 😦 Ellers har vi sitti i Kubaparken hørt på konsert, og skal avslutte med grilling hos Tone og Odd. Tenker dere er misunnelig?

  • olav says:

   Hadde du lagt til sol, saa hadde vi vert litt misunnelig, men selvfolgelig, 17 mai er en hyggelig ting med eller uten sol. Vi koser oss naa alikevel her, du skulle vert her og sett paa alle korallene og fiskene, de gaar egypt en hoy gang, spesielt det av vi kan oppdage saa mye, det er ikke bare en revkant, men store omraader med tuneller, og sma basseng, og ganger osv osv under vann da altsaa. Jeg sitter naa ved bassenget og tar en ol og en royk, vi har jo som sagt kjopt oss en datamaskin, saa nyter at det er trodlost nett her. Er derfor mye mer paa internett.

 3. påleren says:

  Hallo der solbaderne!
  Det var jo kjedelig at vi ikke klarte å møtes i det mystiske levanten, men det høres nå ut som om dere klarer dere fint likevel. Jeg sitter på hostellet og nyter en shisha og ei flaske med det lokale brygget etter en dag tilbrakt på hizbollahmuseet sør i libanon. Det var spennende men ingwn blei hellige krigere av den grunn.

  Hvor på rødehavskysten er dere egentlig? Høres fantastisk ut.

  • olavbergen says:

   Vi er helt sor i Jordan, ved siden av Aqaba mot grensen til Saudia Arabia, midt paa south beach ligger det en klynge med backpacker vennlige hostell-hotell, Aqaba i seg selv er et lite mareritt.
   Ja dumt med levanten, jeg nektet aa innse at jeg ikke visste hva du pratet om, googlet derfor oppnog imente, og mente aa kanskje konkludere med at det var et omraade i Israel og at det var derfor maalet (siden du ogsaa hadde vert der for anngaaende intervju), men nei det var bom. Saa hva er naa da Levanten? Er Kristian i Libanon naa?

 4. PålM says:

  hold dere fast for her er Levanten: http://no.wikipedia.org/wiki/Fil:Middle_East_Levant.jpg

  tilbake i bergen hvor det regner og er kaldt. Kristian blir ut juli i Libanon tror jeg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s