Namibia 2

Innlegg 2 i lopet av 2 dager, dette er superblogging.

Vi er naa kommet paa et sted som heter swakupmund. Dette er et merkelig merkelig sted, noe helt utenom det vanlige. For det forste saa ligger det ved kysten midt i den namibiske orken.Vi reiste hit fordi det er garantert sol sommer bading og glade dager. Men saa lenge vi har vert her har det regnet, mer enn paa 28 aar. Er ikke det merkelig? Det er jo kjempe rart. For det andre saa er det kun tyske4WD turister her, overalt. Du kan sitte paa restaurant i 2 timer, uten aa se annet enn hvite blonde turister og lokale. Er det derfor vi kom til Afrika? Er kanskje dette Afrika? Er marianne Afrika fordi hun er en apekatt? nei jeg vet neimen ikke. Uansett dette er Gran Canaria paa Namibisk.  Ogsaa har vi mott opptil flere nordmenn her, av alle steder, og ikke bare nordmenn men til og med Tyskere og Namibiere som bor i townshipen her som snakker Norsk. Og det beste av alt – ingen svensker….. saa vi har ihverfall ikke havnet i Thailand.

Men vi reiser naa videre fra dette regnholet, kan ikke finne oss i aa sitte i det torreste stedet i verden (midt i den namibiske orken) aa drukne i regn, det holder ikke vann.

Vi vender naa snuten mot Windhoek, den storste byen i Namibia med imponerende 200 000 innbyggere, nesten saa stort som Bergen, dette er tydeligvis en megametropolis av en hovedstad. Der er planen aa kjope en mengde Savanna og Windhoek (lokale drikkevarer) og slappe av i svommebassenget helt til vi skrumper inn til smaa rosiner. Da gaar vi ut av bassenget.

Nei naa er det nok, quad biking, sandbording, og fallskjermhopping …. Vi savner landeveien, der marianne kan innta sin vanlige positur med munnen paa vidt gap og utstote smaa snorkelyder, mens jeg sitter som en marekatt over rattet paa jakt etter nermeste politibil.

Ai glemte kamera, faar legge ute bilder i Windhoek.

About olavbergen

psykolog i bergen? : http://www.psykolog-bergen.no
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

9 Responses to Namibia 2

 1. Liv says:

  Kjære begge to.
  Det er fantastisk flotte bilder fra ørkenen. Det må være utrolig å oppleve sånne kontraster. Glad du ikke skrev hvor fort du kjørte Olav…. Jeg ser Marianne for meg i bilen ja( likt som moren).
  Vi føler jo at vi er på en liten verdensreise vi også gjennom bloggen deres. Vi tar oss likevel en liten før-påsketur til London noen dager neste uke fra torsdag til søndag. Ellers kommer vi til å å tilbringe påsken på hytta.
  Ha en fin tur videre.
  Masse klemmer fra mamma og pappa
  P.S. Var en veldig festlig bursdagshilsen jeg fikk:):)

  • Marianne says:

   Ja, tror ikke du trenger aa vite hvor fort vi kjorer her nede, da mister du nattesovnen. Kjekt at dere folger flittig med paa bloggen og imponert over alle innleggene fra deg mamma:) Go tur til London, alltid mye goy aa finne paa der saa overbevist om at det blir en bra ferie. Anbefaler Tate Modern Museum paa det sterkeste, her kan dere oppleve moderne samtidskunst i verdensklasse, og det er gratis. Beliggenheten er ved Themsen, 10 minutters gange fra pariserhjulet. Go paaskeferie til alle dere andre ogsaa. Haaper mange faar muligheten til en fjelltur med saftige appelsiner, kakao og kvikklunsj..mmmm, det er nydelig det:)

 2. mamma og pappa says:

  Kjære dere. Å lage fantisibilder og fantasifart kan være ille, men muligens bedre enn å vite… Men kjære dere, vær forsiktige..
  Vi reiser til Danmark med Emil i starten av påska. Selve påskedagene blir vi alene siden dere får besøk av Odd Erlend i Sør Afrika. Det blir det en rar påske – med begge dere gutter lang vekk istan.
  Odd Erlend og Tone Mari har vært her i helga, godt var det!
  Lite snø igjen her – men vi har sluppet regnvær, ser ut som det har flyttet seg til der dere er. Idag har det vært opp mot 20 grader og første tur i år rundt Hanto er tatt.
  Ha det godt og kos dere fortsatt.

  • olavbergen says:

   Hei, vi skal vere forsiktige ja, heldigivs er det breie veier, saa ingen stupe og dette utfor bare orken, ogsaa er det nesten ingen biler paa veien, det er saa og si ingen svinger her eller. Vi gleder oss til odd kommer, og haaper dere koser dere hjemme.

 3. hildegunn says:

  Fantastiske ørkenbilder, vil se mer av det… Her hjemme nærmer det seg påske Ligger an til lite snø, men mye sol. En kan ikke få alt, greit nok det. Ellers står det rimelig greit til. Jobber bare 60% nå så jeg har god anledning til å nyte våren:-):-):-)
  Ta godt vare på dere selv. Gleder oss til å se dere igjen.

  • Marianne says:

   Saa utrolig kjekt at du folger flittig med paa bloggen:) Aa jobbe 60% hores ut som en drom, tror ogsaa jeg skal satse paa 60% eller 80% paa dette koslige kontoret vi har faatt oss. Vaaren er jo saa nydelig hjemme, haaper du faar nyte solfylte dager paa takterassen din. Gleder meg til aa se dere igjen ogsaa:)

 4. olav says:

  Vi har provd og legge ut nye blogger men Pcene og nettet her er saa daarlig at det er helt umulig, oppdaterer ioverimorgen med bilder

 5. hildegunn says:

  Veldig kjekt å følge bloggen deres. Får følelsen av å være litt med på eventyret selv og da. Bildene er jo med å virkeliggjør det hele. Spent på fortsettelse…

 6. Anny Beate Myge Kvale says:

  Tusen på tusen takk for utrolig spennende ryggsekk pakke til oss og guttene! Snopet gikk ned først med stor begeistring 😉 de spilte på det flotte munnspillet og lekte med tigertre dukkene, men jeg måtte ta det bort og spare litt på det siden de er ganske hardhendte når det står på… Henrik har det på rommet sitt og det vakre arket du skrev på er også sett og beundret. Sekken var også kjekk, Henrik brukte den forrige helg når han var på første overnatting på hytta med farfar, kjempe spennende 😉 Denne helga skal alle tre gutta og farmor kose seg på hytta fra fredag til søndag, slik at jeg får lese og skrive hele helga 😉 Beklager at vi ikke har vært mer i kontakt men det meste av overskuddet mitt går til familien og oppgaven nå. Frode og jeg har lest bloggen flere ganger og guttene sett på bilder, så vi følger med selv om ikke hele tiden! Utrolig hvor bra Olav skriver, fengende med uante vinklinger og kjekt for oss som ikke opplever eventyrene også!§ Tenk for en reise i livet dere også gjør! Ser fram til dere kommer hjem nå og en nydelig tur sammen til Rhodos. Kjempe glad i dere!! to store gutter som savner dere!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s