Cape Town

Vi har naa tilbragt noen dager i Cape Town og har faat et lite inntrykk av byen.

Det forste som slo oss naar vi landet var at det var saa rent og fint her, jeg kunne fint spist middagen min rett fra fortauskanten (den er sansyneligvis reinere enn tallerkene vi fikk paa restaurant i India). Det er ogsa saa utrolig rolig og stille, det er nesten litt skremmende. Ingen tuting, hoing, roping og kugrynting, ingen “you want to look at my shop sir”.

Igaar var vi paa vinsmaking. Dagen startet med Champagne ( + en rekke hysteriske jenter og en hyperaktiv guide),  dette var turen for sex og singelliv jentene. Etter Champagnen gikk det slag i slag med vinsmaking, og vi smakte vel 26 viner, noe som ble litt mye for enkelte. I tilegg ble vi servert oliven, sjokolade og ost. Ganske ulikt fra landa vi akkurat kom fra.

Men altsaa, vi lever i et lite eventyrland, en by som virker ganske fake, der gatene ser ut som fasader i en holywood film, og menneskene som statister. Ok, det er kanskje ingen segresjonspolitikk her lenger , og Apartheid er over, men forskjellene mellom hvordan sorte og hvite lever er ganske tydelig. De hvite sitter og nipper til sin Vin paa restaurantene mens de sorte serverer. Det er ogsaa mange tiggere, ingen hvite selvfolgelig. Det er ogsaa en rekke sikkerhetstiltak med mange vakter i gatene, gitter paa butikkene (du maa ofte ringe paa en klokka for at de i butikken skal opne dora), hoye stromgjerder rundt boligkompleksene og ingen gaar i avsideliggende gater etter morkets frembrudd. Det kan virke litt som en falsk trygghet. Litt rart aa se flotte farrarier kjore side ved side av lastebiler med lastplaner overfylt med sorte. Men, altsa, det er naa ikke bare hvite som flotter seg paa restauranter, det er naa likevel et ganske mulitkulturellt samfunn paa alle omraader, selv om altsaa forskjellene er veldig synlige.

Idag skal vi gaa tur til et av fjella bak Cape Town (Lions Head), Table Mountain sparer vi til Odd, Tarjei og Ida kommer.  Vi savner fortsatt Marte og Anders, og haaper de koser seg naa som de har kommet hjem og igjen kan spise kjottboller i brun saus.

About olavbergen

psykolog i bergen? : http://www.psykolog-bergen.no
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Cape Town

 1. Liv says:

  Kjære begge to
  Kjekt å høre fra dere igjen. Jeg ser for meg hvordan dere har det nå. De vinsmaking turene er ganske kjekke selv om vi nok var med en annen kategori når det gjaldt guide og reisefølge på de turene vi var på. Regner med dere skal til Robben Island også. Det er vel verdt et besøk. Og så er det fint at dere har forstått at her må en være forsiktig hvor en ferdes.
  Her hjemme går livet sin gang og vi har det bra. Idag skal jeg i selskap til Simon, mens pappa er på jobb. FKH spiller sin første hjemmekamp og spenningen er til å ta og føle på i byen idag.
  Ha et flott opphold i Cape Town begge to.
  Masse klemmer fra pappa og meg

 2. marianne says:

  Hei, vi har naa nettopp vert paa Lions head. Vi skal ogsaa kanskje paa robben Island, ,men vet ikke helt om vi rekker enda. Kan tenke meg at pappa ogsaa er i hundre naa som det er kampstart, Heia FKH!! Haaper du saa bursdagsbilde vi la ut til deg og mammen til Marte? Na skal vi paa kino,. Gratulerer med dagen til Simon.

 3. Marte says:

  Hei Marianne og Olav! Har kommet meg vel hjem. Litt antiklimaks å komme hjem til verdens trolig mest stille sted, Brekken, vinter og snø og kjøttkakene har latt vente på seg.. men den første varme dusjen hjemme var ubetalelig 🙂 Sør-Afrika ser helt fantastisk ut, skulle ønske jeg var der! Sjøla hilser og sier tusen takk for bursdagshilsen! God tur videre

 4. PålM says:

  Visste ikke at Anders og Marte er svenske?

  Janne og jeg befinner oss i Levanten 18-24 mai, håper dere er i nærheten!

  • olav says:

   Hei, jeg ve ikke hvor levanten er, men om det er i midtosten saa kan vi definitivt komme oss dit, da vi er der i det tidsrommet. Vi er i midtosten fra 10 mai til 15 juni saa da bare snuser vi dere opp der dere er. Visste du ikke at Anders og Marte er svenske? Du visste ikke at Arne var belgisk eller?

  • Marianne says:

   JA, vi vil mote dere! Veldig kjekt aa mote venner og dele gode opplevelser sammen. Har som Olav aldri hort om Levanten, men skal nok klare aa finne nok ut om det til at vi skal klare aa finne dere paa kartet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s