varanasi

Na er vi kommet oss til Varanasi, etter en “koselig” og “hyggelig” togtur fra Satna.

Vi har naa altsa vert paa tiger safari, i den parken i India (og da sikkert verden) hvor det er hoyest tetthet av tigere, og lonely planet skriver “If you go on safari to this park, you are guarantied to spot a tiger”, vi var derfor paa tre safarier.

Forste dagen kjorte vi rundt i en aapen Jeep, vi saa blant annet 4 typer hjortedyr, 2 typer aper, villsvin, jungelkatt, sjakal, mangoosh og diverse morsomme fugler. Vi saa ingen tiger de forste timene, men saa plutselig paa slutten av turen horte vi de store hjortene rope ut illelvarslende uling innover i den tette jungelen. Jungelen var med ett blikkstille, alle bilene sluttet aa kjore for aa lytte. Igjen horte vi en hoyfrekvent uling inne i jungelen. Det begynte og rasle i blader, pinner ble knekt, vi sto helt stille, vi visste at bak greinene og buskene var det minst 5 tigerer. Saa begynte apene med sine varselskrik, de hoppet fra tre til tre og laget nonen vettskremte lyder som fikk fuglene til aa lette fra trerne og fly avgaarde. Det var stille, vi holdt pusten. Men nei, det kom aldri noen tiger.

Dagen etter hadde vi med oss en bedre guide, han sa at ulingen fra hjortene var vanlig i jungelen, og den kun var et signal om at de var klar for litt deer-love. Apene lager rare lyder og hopper fra tre til tre, hele tiden. Garsdagen var vel kun vor oppfinnsomme gudie sitt forsok paa aa lage litt spenning i hverdagen.

Uansett, vi var like redde. Etter det var blitt morkt, saa kunne vi ikke gaa i gatene i byen pga fare for tigere som gikk luskende rundt, vi holdt oss derfor innendors. Naar vi skulle paa restaurant, satt Anders seg paa bakbeina, da servitoren fortalte at for kort tid siden hadde en Tiger gaat inn i resturanten paa natten (restauranten laa utendors i en park som grensa til jungelen) drept og spist en hellig ku. Men vi saa dessverre ingen hel tiger, det eneste vi saa var en tiger som gikk mellom buskene og laget et godt brol, spennede, men ingen ting aa ta bilde av. Det morsomme var at denne tigeren saa vi ikke i safariloypene i parken, men istedenfor bare et par minutter utenfor den lille landsbyen vi bodde.

Uansett vi hadde det greit, og naa er vi kommet oss videre. Vi har kun vert her en kveld, saa ingen spesifikke intrykk enda, kanskje utenom i gaar da jeg og anders ble jaget nedover et smau (smau paa 1,5 meter) av en lops hellig ku med store horn, og tre vilbikkjer i helene. Vi folte oss som deltagere i det store okselopet i spania, men dette var ikke frivillig, vi var vettskremte, og da de lokale ogsa lopte ned samme smauet matte vi trenge oss frem og inn i sikkerhet.

Hyggelig at vi faar komentarer paa sida, det setter vi pris paa, og veldig godt aa hore livstegn fra Norge ogsaa.

 

About olavbergen

psykolog i bergen? : http://www.psykolog-bergen.no
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

18 Responses to varanasi

 1. cathie says:

  Hehe, ironisk nok at dere fikk en ku og hunder, og ikke tigere i hælene! Men godt dere ikke har blitt spist! Kos dere videre 🙂

 2. olav says:

  Ja heldigvis saa spiser ikke kuer mennesker, men vi er jo i India, saa hvem vet,,,.. De gale hundene og hellige kuene i smauene var foresten i Varanasi, ikke i jungelen. Hvordan gaar det med ekstern praksis?

 3. Mamma og pappa. Til Olav. Svigermor og svigerfar. Til Marianne. says:

  Tenker pappa blir sentimental og gjenopplever dagene med deg og Odd Erlend når dere var på guttetur. Til Varanasi. Lukt av kuer, kubæsj i gatene ( bæsj er det ordet vi over 50 bruker istedenfor dr….) tisselukt av de som sto på hjørnene og gjorde det, brenning av lik, spylukt fra dere alle, krydder og…. Ja ja. Dere var fornøgd og det regner jeg med dere og blir! Surrete setning…
  Tidligere reiseblogger har jeg på et tidspunkt måtte slutte å lese det du skriver – blir kjemperedd jeg – av villhunder og slikt – men nå slår jeg meg til ro med at du sannsynligvis overdriver litt… Og om jeg ikke tør lese det du skriver blir jeg vel tatt i terapi når dere kommer hjem…og det gidder jeg ikke.
  Her er alt bra. Hyttetur med flotte skiturer i nydelig vær, og VM på tv. Ble 8 gull, 6 sølv og 6 bronse. Tror jeg. Gratulere til oss alle!!!!
  Har jeg fortalt at Solveig og Morten har fått en gutt? Han heter Elliott og er nydelig!!! Er jo på tide med barn når en har passert 25…
  Er alt bra med deg Marianne? skriv noen ord da…
  Klem klem klem til dere begge!!!!!!!!!!!!!!!

  • olav says:

   “Er jo på tide med barn når en har passert 25” , heldigvis er vi ikke fodt paa 50 tallet 🙂 Fint at dere har det bra hjemme, vi koser oss fortsatt, noe merkelig at pappa faktisk savner lukta, det var ikke akkurat den han pratet varmest om naar han var her sist.

  • Marianne Kvale says:

   Hei hei, er i live selv om jeg har vert svert fraverende paa den flotte bloggen til min Olav. Hver gang jeg har vert paa internett har jeg styrt med noen soknader for aa forbedre karakterer i et par fag, saa ja, skal lese litt paa turen og ta et par eksamener i juni. Gjor det for aa ha mulighet til aa kunne soke om stipendiatstilling, noe jeg egentlig ikke klarer helt aa forholde meg til, men ja..vil ha muligheten hvis jeg kan faa den en gang. I Nepal er det nyyyyyyyydelig, flotte, hoye fjell som stiger opp bak dalen vi bor i. I morgen drar jeg og Hendy av gaarde og haaper vi moter Olav og de andre underveis. Jeg er bekymret for at Olav skal vrikke foten men han har heldigvis kjopt stottebandasje:) Tenker paa dere hjemme og er glad dere faar dele noen av vaare opplevelser gjennom bloggen. Veldig glad for at Odd Erlend, Terjei og Ida skal mote oss i Sor Afrika:)

 4. liv(mammen til Marianne) says:

  Kjære begge to. Dere er flinke til å oppsøke de rette stedene og får med dere forskjellige eventyrlige opplevelser . Håper dere ellers har det bra. Jeg har ikke hørt fra Marianne på en stund og da begynner mamma og bli litt bekymra….. håper ikke hun er helt vettaskremt…..
  Det hadde vært greit å vite hvordan reiseruten deres er framover sånn at vi har litt peiling på hvor dere er hen i verden.
  Hjemme hos oss går det fint. Stille og rolig uten de helt store opplevelsene. Har kost os med VM og alle medaljene, Det har vært et eventyr det også. Hils masse til Marianne og håper hun snart gir lyd fra seg.
  p.s. Jeg har forresten skrevet kommentarer tidliger også, men alle er ikke blitt sendt ser det ut som.

  • olav says:

   Det kan godt hende at jeg har godkjent komentarer litt sent, men de skal ligger der no. Marianne er i godt behold, men ikke alltid hun sjekker hjemmesiden. Vaar reiserute fremover er til Cape Town den 30.mars, men vi har ikke helt spikret den noyaktig, men vi kommer med mer informasjon senere.

 5. endgamep says:

  Legg gjerne ut flere bilder. Sånn at vi med nonverbal analyse kan få et enda mer ærlig bilde av hvordan det står til.

  Alt ok i bergen. Våren kommer sigende. Vært i praksis i 3 uker. Behagelig konvertering tilbake till det normale liv, som virker positivt på nevrotransmitternivåene.

  • olav says:

   Oi praksisen er igang altsaa, spennede, det gaar bra? Jeg skal legge ut flere bilder, skulle faktisk gjore det naa, men saa fungerer ingen av USB portene paa dataen her, saa, ja nei , maa vel vente til Nepal.

 6. Odd Erlend og Tone Mari says:

  Hei Olav og Marianne:) Virker som dere koser dere på tur med MANGE fine og noen skumle opplevelser!! Vi har så lyst å treffe dere et sted ut i verden…..men ser litt dårlig ut for min, Tone, sin del pga ny jobb:). Presser litt på Odd før han sprekker her hjemme av reiselyst (han er snart helt krapyl…..), det hadde vært gøy om han fikk det til iallefall…. I Oslo er alt bra. I dag og forrige helg har vi vært i Kollen, patrioter som vi er:) Har vært gøy med VM. Håper dere nyter dagene på tur…….det vet vi jo at dere gjør. Det er gøy å følge dere på bloggen! Hils!

  • olav says:

   Oddemann var et krapyl da han sparket meg ut av mamma for noen aar siden, saa hvis han har blitt mer krapyl saa vil jeg gjerne at du poster noen krapyl bilder. Dumt at du ikke kan vere med aa besoke oss, det hadde vert goy, men vi faar vel flere sjanser senere.

 7. Lisa says:

  Hei dere!
  Kjempekjekt å lese om alle opplevelsene deres og å drømme seg bort noen minutter fra Bergens lavthengende tåke! Jeg kan opplyse om at huset deres står enda hvis dere lurte på det, det får tilsyn så og si hver dag. Vi begynner forresten oppussingsprosjektet i 1. etg. i påsken da fam. til Thomas kommer ned. blir kjekt å komme igang med det. Håper lille Elmer har det flott på oppdagelsestur, den originale lever desverre ikke lenger. Han ble påkjørt oppi gata, trist:-(
  Dere er savnet i Bergen og bortsett fra det har vi det bare bra!
  Klem

 8. endgamep says:

  Jeg synes det går meget bra. Det kan foreligge andre vurderinger, men med mindre jeg har blitt psykotisk, (eventuelt at det foreligger en konspirasjon) , (huff, den har jeg brukt mange ganger nå) , så går dette veien. Og veien er IKKE målet.
  Så tviler på at jeg er student når dere kommer hjem. Nok er nok, jeg gidder rett og slett ikke studielivet mer.

  Ser det er 20 grader grader i Nep nå.
  Her 3.7 grader og regn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s